Refinansiering for vanskeligstilte

Med refinansiering bruker du et nytt lån til å nedbetale ett eller flere gamle lån. Det er en god måte å bli kvitt dyre lån på. Man får gjerne en lavere rente og kan enklere bli gjeldsfri.

Men hva med refinansiering for vanskeligstilte? Her ser vi på hva du kan gjøre.

Hva er mine muligheter?

Noen vanskeligstilte kan få tilskudd til refinansiering. Dette gjelder særlig for folk, som har vanskeligheter med å beholde boligen. Da kan man få hjelp til for eksempel å dekke boliggjeld. Det er kommunen, som vurderer om dette er aktuelt. Er boligen særlig tilpasset et spesielt behov eller lignende, da har du større sannsynlighet for å bli godkjent. Da kan kommunen nemlig vurdere, at den beste løsning er, at du fortsetter å bo der.

Men det er langt fra alle, som blir godkjent til dette. Det er ofte kun de aller mest vanskeligstile, som får muligheten. Derfor må du vurdere andre muligheter. Her kan du selvfølgelig søke om helt ‘vanlig’ refinansiering.

Dette bør du gjøre, dersom du har problemer med ‘dårlig’ gjeld, nedbetaling av lån, dyre lån eller lignende. Det er gratis og uforpliktende å søke, så dette må du bare gjøre. Men du har selvfølgelig ikke lyst å kaste bort tid på å søke steder, der du uansett ikke kan bli godkjent.

Relatert: Refinansiering for studenter eller av forbruksgjeld

Inntekt og økonomi bestemmer finansieringsmuligheter

Jo bedre økonomi, jo flere muligheter har du – kort sagt. Ikke alle selskaper vil godkjenne folk, som har dårlig økonomi, ingen fast inntekt, betalingsanmerkninger eller lignende. Men heldigvis finnes det fortsatt selskaper, som vil. Disse selskaper tar en større risiko. Derfor er det gjerne en litt dårligere rente og dårligere vilkår på disse. Men det er fortsatt ofte mye bedre enn kostnaden ved ditt nåværende lån.

Refinansiering til vanskeligstilte vil typisk være vanskelig. Men som kredittverdig forbruker har du mulighet for refinansiering på nett. Jo dårligere økonomi du har, jo mer begrenset er ditt utvalg også. Du kan alltid vurdere å søke hos kommunen for tilskudd eller hjelp.